Summa sidvisningar

lördag 31 december 2011

111231 Bälteslås Hö bak 232852km

Nu har bälteslåset lagt av på höger sida i baksätet :-(
Går inte att stoppa i bältet?
Lite väl mycket Volvo i mitt liv just nu.
Lagom till att man skall iväg och fira nyår 5 st , dvs alla bälten behövs..........
Bara att fixa!!

För att lossa fästet börja med att lossa "snöret" från öglan och lossa sedan bulten med en 17mm hylsa och ett spärrhandtag. Och JA, jag vet att min bil är ren och fin :-)


Spänn sen upp hela meckapären i skruvstycket och bänd försiktigt isär de båda halvorna med en skruvmejsel.Började sen felsöka och upptäckte ganska lätt att den svarta plastpluppen hade fastnat med fjädern i komprimerat läge. Låset hade på något sätt gått i baklås. Den trodde att det satt ett bälte i men det gick inte att ta ut...... Antar att det är sånt som händer när det finns 3st barn med i bil(d)en :-)


Efter lite pill klickade det till och plötsligt funkade den igen. Klibbade sen superlim enligt de gröna strecken och limmade ihop höljet igen.


Sen var det bara att montera tillbaka bälteslåset i bilen!

Nu kan vi åka iväg med alla bältade i bilen :-)

GOTT NYTT ÅR!!!!

2 kommentarer:

  1. Helt suveränt. I fortsättningen ska jag gå till din sida direkt. Har letat på nätet i 2 timmar efter denna information, perfekt med bilder till också! Mvh Torbjörn

    SvaraRadera
  2. gammal blodd du har men så intressanta inlägg du gjort, haft samma fel på bälteslåset på förarstolen fram, men jag köpte ett nytt från volvo för 500+ spänn, trodde inte det gick att dela på låset.

    SvaraRadera